ABS – למדפסת תלת מימד – כל מה שצריך לדעת

מהו  ABS ?

לפני שנסביר על ABS – למדפסת תלת מימד נספר קצת על ההיסטורית החומר.

Acrylonitrile Butadiene Styrene, או ABS  יוצר לראשונה בשנות ה -40 כחלק מהמאמץ בימי המלחמה ליצור חומרים מלאכותיים.

סטירן-אקרילוניטריל (SAN) כבר היה בשימוש לייצור מכולות וחפצים נוקשים אחרים. סטירן סיפק קשיחות ואקריליק סיפק חוזק אך אובייקטים מבוססי סטירן היו שבירים. פוליבוטדיאן, לעומת זאת, פותח להחליף גומי לשימוש בדברים כמו צמיגים. ABS שילב את המאפיינים של השלושה סטירן-אקרילוניטריל ו- פוליבוטדיאן כדי להפוך את החפצים לחזקים ועמידים יותר.

ABS – למדפסת תלת מימד – מדוע ABS נשאר בחירה כל כך פופולרית?

פילמנט ABS הוא אחד החומרים הנפוצים ביותר המשמשים כיום בהדפסה תלת מימדית (לבני הלגו האהובים עשויים מABS).
ABS הוא תרמופלסטיק אשר מודפס בקלות בעת חימום ומתקשה באופן שווה כאשר הוא מקורר וניתן להדפיסו בגימור גבוה. כמו כן ידוע שABS מניב חלקים עם עמידות גבוה מאוד למטלות היומיום.

מסיבות אלו, חומר הגלם למדפסות תלת מימד מסוג  ABS הינו בחירה פופולרית למייקרים מסחריים ומייקרים חובבי. ABS

ייצור אובייקטים בABS משמעותה ייצור חלקים שיכולים לעמוד בתנאים קשים ובתנאי טמפרטורה גבוה. עם זאת,    ABS  דורש תנאים מיוחדים שלא תמיד מתאפשרים במדפסת ברמה בסיסית ללא התאמות יעודיות להדפסתו.

יתרונות ABS – למדפסת תלת מימד:

קשיחות מעולה, עמידות בפני פגיעות ויציבות כימית.
אם אתה צריך ליצור פרויקטים שצריכים להיות בעלי עמידות טובה בפני שחיקה ומיועדים לשימוש פונקציונאלי, אז ABS היא אחת האפשרויות היעילות יותר. יש לו עמידות כימית יוצאת דופן נגד קרינת UV, חומצות, שמנים, לחות וכימיקלים ביתיים נפוצים. עמידות זו של ABS הפכה אותו לטרמופלסטיק הנדסי נפוץ מאוד.

יציבות תרמית טובה.
היציבות התרמית של ABS מעולה וזהו אחד המאפיינים הבולטים שלו. ABS מדפיס בטמפרטורות גבוהות בחס לחומרים אחרים, מה שאומר שצריך גם טמפ גבוה לעוות הדפסת ABS מוגמרת. זה מרחיב מאוד את היישומים האפשריים של פרויקטים שהודפסו עם ABS.

ניתן להחליק ABS באמצעות אמבט אדי אצטון.
ABS מסיס באצטון ניתכן לרכוש בכל חנות פארם\טמבוריה. אצטון מתאדה גם בטמפרטורת החדר. זה מאפשר שיטה ייחודית של גימור הדפסות ABS כדי לתת להם משטח חלק ונראות של חלק שנעשה בהזרקת פלסטיק. טכניקה זו, הנקראת אמבט אדי אצטון, כוללת הצבת הדפסת ה- ABS המוגמר בתוך תא סגור עם כמות קטנה של אצטון. האצטון מתאדה בתוך התא, ומטשטש למעשה כל פגם וסימני שכבות מעל פני השטח שיש על גבי הדפסת ABS. גימור באמצעות אמבט אדי אצטון היא אחת הדרכים הקלות ביותר להוציא גימור חלק מפרויקט הדפסה תלת מימדית. זה לא דורש מאמץ או מיומנות וזה מניב תוצאות די עקביות.

ABS הוא חומר לא יקר
בדומה ל- PLA, גם ABS הינו חומר זול בגלל העובדה שהוא נמצא בשימוש נפוץ וזמין.

חסרונות ABS – למדפסת תלת מימד:

ABS נוטה מאוד להתעוות בזמן הדפסה
הדבר העיקרי שאתה צריך לדעת על ABS לפני שתנסה להדפיסו הוא שחומר זה נוטה להפליא להעוות בזמן הדפסה. וזה לא רק בגלל שהטמפרטורה ההדפסה הגבוהה של ABS עוברת קירור מהיר ברגע שהיא יוצאת מהדיזה, אלא גם ABS נוטה לייצר מתח תרמי רב כשהוא מתקרר. המשמעות היא ש- ABS נוטה להתעוות בגלל מתח תרמי, המתבטא לעתים קרובות בכך שההדפסה מתרוממת ממיטת ההדפסה בעיקר בפינות.

ההתנהגות של ABS מכריחה לנקוט בהרבה אמצעים בכדי לגרום להדפסת ABS להיראות מושלמת. בין שאר האמצעים, יהיה עליך להדפיס על מיטה מחוממת, לטפל במיטה בעזרת דבקים מתאימים ולסגור את תא ההדפסה כדי לשמור על טמפרטורה גבוהה. זה לא מעט להתמודד איתו, במיוחד עבור מישהו ללא ניסיון.

מוציא אדים רעילים בעת ההדפסה
ABS משחרר סטירן כאשר הוא מחומם, שהוא מסרטן ידוע. לא רק שאדים מ- ABS רעילים, הם יכולים גם להיות מאוד מצחינים ובלתי נעימים לסביבת ההדפסה. זה הופך את האוורור הטוב ואמצעי מיגון לנשימה הנכונה לחשובים במיוחד בעת הדפסה עם ABS. מדפסת תלת מימד סגורה המסננת את האדים דרך מסנן בהחלט תעזור להוריד את ריכוז התרכובות הרעילות באוויר, אך הדבר רק יעכב את הצטברותו בחדר ללא אוורור. עדיין עדיף פשוט לפתוח חלון ולא להתעכב באותו חדר בזמן ההדפסה ללא צורך.

מפרט חומר גלם ABS:

Features
Durability High
Material costs Low
Strength High
Flexibility Low
Resistance
Heat resistance High
Chemical resistance High
Flame retardant Yes
Water resistance Medium
Temperatures
Nozzle temperature 230 – 260 ‎°C
Heated bed 80 – 110 ‎°C
Closed chamber Recommended

למאמרים נוספים להדפסת תלת מימד ניתן לקרוא כאן

לעמוד יצרן ABS – כאן

מאמרים נוספים

העגלה שלי
  • No products in the cart.
0
דילוג לתוכן